Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza procesu rozprzestrzeniania płomienia po powierzchni okładzin ściennych i sufitowych

Tytuł:
Analiza procesu rozprzestrzeniania płomienia po powierzchni okładzin ściennych i sufitowych
Analysis of flame spread over wall and ceiling coverings
Autorzy:
Fangrat, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/183179.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Instytut Techniki Budowlanej
Tematy:
rozprzestrzenianie ognia
okładzina ścienna
okładzina sufitowa
badanie modelowe
obliczanie
pożar
model Karlssona
Źródło:
Prace Instytutu Techniki Budowlanej; 2001, R. 30, nr 4, 4; 27-41
0138-0796
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono studium literatury na temat teoretycznej analizy procesu rozprzestrzeniania płomienia oraz modelu rozwoju pożaru w układzie Room Corner (ISO 9705). Przykładowe obliczenia wykonano wykorzystując dostępne wyniki badań grupy 15 materiałów okładzinowych z ich graficzną interpretacją. Pomimo prostoty przyjętego modelu uzyskano pewną zgodność wyników doświadczalnych i teoretycznych.

The analysis of flame spread process and analytical model to predict growth in Room Corner test (ISO 9705) are presented. The exemplary 15 lining materials are considered. Results are presented both in direct and graphical mode. Despite simplicity of the model, acceptable correlation with the experimental data is obtained.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies