Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

KNOWLEDGE TRANSFER VERSUS GOOD SOCIETY OF THE SECOND LA BELLE EPOQUE

Tytuł:
KNOWLEDGE TRANSFER VERSUS GOOD SOCIETY OF THE SECOND LA BELLE EPOQUE
Autorzy:
Pietruszka-Ortyl, Anna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1818412.pdf
Data publikacji:
2020-01-21
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach
Tematy:
knowledge transfer
employee diversity
knowledge agents
researches
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach; 2019, 49, 122; 13-22
2082-5501
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Currently, we are witnessing the second la belle epoque characterised by huge economic and social inequalities. Striving for a good state of society aims to reduce the inequalities conditioned by access to knowledge. One of the methods to reach this goal can consist of the conscious shaping of knowledge transfer between particular groups of knowledge agents. representing diverse, often overlapping, social and organisational categories. The purpose of this study is to check what sub-processes of knowledge transfer are implemented in specific groups of knowledge agents and what their context is from the perspective of the tools used, the main principles and the standards of behaviour. The main research hypothesis is that the course of knowledge transfer process depends on the fact of which groups of knowledge agents it concerns. Using the method of critical analysis and surveys supported by in-depth interviews, it was determined that knowledge sharing is the domain of professionals and the intergenerational dimension of knowledge transfer. Knowledge acquisition is most often carried out at the level of specialists' relations with other employees and at the intergenerational level. Knowledge sharing is a domain of specialists, and usually takes place during their contacts with other employees, while knowledge dissemination is the prime sub-process of the hierarchical dimension of knowledge transfer.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies