Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigation of the Morphological Structure of Thin Cobalt Films by AFM and TEM

Tytuł:
Investigation of the Morphological Structure of Thin Cobalt Films by AFM and TEM
Autorzy:
Szmaja, W.
Balcerski, J.
Kozłowski, W.
Grobelny, J.
Cichomski, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1813598.pdf
Data publikacji:
2008-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
68.55.Jk
68.37.Ps
68.37.Lp
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2008, 113, 1; 171-174
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Thin obalt films, 40 nm and 100 nm in thickness, were evaporated at an incidence angle of 45° in a vacuum of about $10^{-5}$ mbar, simultaneously on unheated glass substrates and NaCl crystals. The magnetic microstructure of these films was investigated in a previous paper. In the present paper, to obtain an insight into relation between the magnetic microstructure and the morphological structure, we studied the latter structure with atomic force microscopy and transmission electron microscopy. For the films 40 nm as well as 100 nm thick, the presence of contribution of the shape anisotropy (related to the geometric alignment of the grains of the film) to the magnetic anisotropy of the film was found. Nevertheless, for the films investigated, we could not detect crystallographic texture.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies