Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Light Emission from CdS Quantum Dots Stabilized by Sugars

Tytuł:
Light Emission from CdS Quantum Dots Stabilized by Sugars
Autorzy:
Sergiel, I.
Mirończyk, A.
Kozioł, J.
Defort, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1807562.pdf
Data publikacji:
2009-12
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
73.21.La
78.67.Hc
78.55.Et
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2009, 116, S; S-166-S-168
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
CdS nanoparticles were successfully synthesized using starch, amylopectin and maltodextrin, as a capping agent. Optical properties of the final products have been investigated by photoluminescence spectroscopy and Raman scattering. The atomic force microscopy gave a particle of an average size of approximately 6 nm. Our research reveals that all prepared sugar-quantum dot aqueous solutions were stable against precipitation during the time of their investigation and kept their stability for several months after it.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies