Ultrasonic emulsifying processes of immiscible liquids can be used to obtain stable emulsions. The
authors used an ultrasonic sandwich head with an energy concentrator to obtain a suitable value of the
energy density necessary for the emerge of ultrasonic cavitation. Two piezoelectric ring (Dext = 50 mm)
transducers of Pz-26 type produced by FERROPERM were used to design the ultrasonic sandwich head.
The frequency of the ultrasonic wave was 18.4 kHz and the excitation time of the ultrasonic transducer
exiting 5 minutes. Visible bubbles during the generation of ultrasonic waves appeared in the mixture after
exceeding the cavitation threshold. The authors determined also the cavitation threshold by measuring
the electrical voltage conducted to the transducers. To receive long-lasting emulsion, the electrical voltage
attained 300 Vpeak. The dispersion dependence on the emulsifying time was determined. The emulsion of
linseed oil and water was stable through some months without surfactants.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00