Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Sonication on Acoustic Properties of Biogenic Ferroparticle Suspension

Tytuł:
The Effect of Sonication on Acoustic Properties of Biogenic Ferroparticle Suspension
Autorzy:
Józefczak, A.
Hornowski, T.
Król, A.
Molčan, M.
Leszczyński, B.
Timko, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/176978.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
magnetosomes
sonication
ultrasonic properties
Źródło:
Archives of Acoustics; 2016, 41, 1; 161-168
0137-5075
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Superparamagnetic iron oxide nanoparticles (SPION) synthesised chemically usually need the modification of the particle surface. Other natural sources of magnetic particles are various magnetotactic bacteria. Magnetosomes isolated from magnetotactic bacteria are organelles consisting of magnetite (Fe3O4) or greigite (Fe3S4) crystals enclosed by a biological membrane. Magnetotactic bacteria produce their magnetic particles in chains. The process of isolation of magnetosome chains from the body of bacteria consists of a series of cycles of centrifugation and magnetic decantation. Using a high-energy ultrasound it is possible to break the magnetosome chains into individual nanoparticles – magnetosomes. This study presents the effect of sonication of magnetosome suspension on their acoustic properties, that is speed and attenuation of the sound. Acoustic propagation parameters are measured using ultrasonic spectroscopy based on FFT spectral analysis of the received pulses. The speed and attenuation of ultrasonic waves in magnetosome suspensions are analysed as a function of frequency, temperature, magnetic field intensity, and the angle between the direction of the wave and the direction of the field.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies