Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A Preliminary Analysis of Wireless Link for Bats Signals Acquisition System

Tytuł:
A Preliminary Analysis of Wireless Link for Bats Signals Acquisition System
Autorzy:
Herman, K.
Debski, M.
Furmankiewicz, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1493212.pdf
Data publikacji:
2011-10
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
47.63.Cb
87.19.U-
07.05.Tp
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2011, 120, 4; 635-638
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The scope of an article that is presented below covers a preliminary analysis of a wireless link of ultrasound signal transmission in commercial radio frequency band (UHF). The radio link is used to transmit short ultrasound bat-like biosonar signals. Because of complicated structure properties and of transmitted signals the various methods of wireless transmission are shown. The hardware implementation consists of micro-electro-mechanical system microphone, microphone preamplifier and FM transmitter. At the end of the radio link a standard FM receiver is used. Since we use frequency modulation an influence of the radio link on received signal parameters is presented. The analysis of results provides us a set of information that might be used in designing of large scale wireless sensor networks for bats behavior monitoring.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies