Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Growth and Characterization of Indium-Doped Zinc Oxide Thin Films Prepared by Sol-Gel Method

Tytuł:
Growth and Characterization of Indium-Doped Zinc Oxide Thin Films Prepared by Sol-Gel Method
Autorzy:
Kim, M.
Yim, K.
Kim, S.
Nam, G.
Lee, D.
Kim, Jin
Kim, Jong
Leem, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1491351.pdf
Data publikacji:
2012-01
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.Dz
81.20.Fw
78.66.Hf
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2012, 121, 1; 217-220
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Indium-doped ZnO thin films were deposited by sol-gel spin-coating method with various In content. The effects of In content on the structural and optical properties of the indium-doped ZnO thin films were investigated by scanning electron microscopy, X-ray diffraction, and UV-visible spectroscopy. The particle-like surface morphology and the crystallinity of the indium-doped ZnO thin films were affected by change in the In content, especially at the In content of 3 at.%. The values of direct band gap were decreased with increase in the In content. The width of localized states in the optical band gap of the indium-doped ZnO thin films were changed with In content and the Urbach energy $(E_{U})$ was changed inversely with optical band gap of the indium-doped ZnO thin films.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies