The results of experiments on the detection of irradiated component in commercial flavour blends composed of a mixture of non-irradiated spices, herbs and seasonings are presented. A method based on the thermoluminescence measurements on silicate minerals isolated from blends has been adapted. It has been proved that by applying this technique it is possible to detect 0.05% by weight of paprika, irradiated earlier with a dose of 7 kGy, which was a minor component of nonirradiated flavour blends.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00