The effect of the contents of the magnetically hard and magnetically soft phases on the magnetic properties of Nd2Fe14B + alfa-Fe nanocrystalline magnets, as produced by the method of mechanical alloying, has been established. The phase composition of specimens was determined using X-ray diffractometry and Mössbauer spectroscopy. The Mössbauer examination showed that as the powder milling times increased, the content of the Nd2Fe14B phase increased from 42.8% (after the milling time of 10 h, with a grain size of 44.8 nm) to 66.3% (after the milling time of 48 h, with a grain size of 37.3 nm) and then decreased to 40.3% after 120 h of milling. On the other hand, the content of the magnetically soft phase alfa-Fe initially decreased (from 27.7%), reaching a minimum after the milling time of 48 h (17.4%) and then increasing to 36.9% after 120 h of milling.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00