Electron paramagnetic resonance (EPR) study of the short - living radicals generated thermally in phosphorylated maize starch with different amounts of amylose
Electron paramagnetic resonance (EPR) study of the short - living radicals generated thermally in phosphorylated maize starch with different amounts of amylose
Quantitative electron paramagnetic resonance (EPR) spectroscopy was used for the determination of a
number and properties of short-living radicals generated thermally in maize starch with various amounts of amylose.
The EPR spectra of radical adducts with N-tert-butyl-α-phenylnitrone (PBN) spin trap reveal the presence of three
types of radicals of mobility related with their localization in the zones of various degree of crystallinity. Hylon VII,
which represents a matrix with a high content of amylose, offers better conditions for free rotation of radical species,
whereas waxy maize, containing almost exclusively amylopectin, exhibits more restricted dynamics.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00