Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studies of stainless steel exposed to sandblasting

Tytuł:
Studies of stainless steel exposed to sandblasting
Autorzy:
Horodek, P.
Eseev, M. K.
Kobets, A. G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/147075.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Instytut Chemii i Techniki Jądrowej
Tematy:
stainless steel
sandblasting
defects
positron beam
Źródło:
Nukleonika; 2015, 60, No. 4, part 1; 721-724
0029-5922
1508-5791
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of sandblasting on surface and subsurface of stainless steel is investigated using variable energy positron beam (VEP), positron annihilation spectroscopy (PAS), scanning electron microscopy (SEM), and atomic force microscopy (AFM). Samples of stainless steel were blasted using 110 μm particles of Al2O3 under different pressure and time duration. In the case of sandblasting for 90 s, the reduction of positron diffusion length depending on the applied pressure was observed. Sandblasting during 30 s leads only to the reduction of positron diffusion length to about 60 nm for all samples. Positron lifetimes close to 170 ps measured using positrons emitted directly from the source point to the presence of vacancies on the dislocation lines. SEM and AFM images show that surface roughness depends rather on pressure of sandblasting than time of exposition.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies