Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Remarks on the First Hundred Years of Superconductivity

Tytuł:
Remarks on the First Hundred Years of Superconductivity
Autorzy:
Wysokiński, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1431128.pdf
Data publikacji:
2012-04
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
01.65.+g
74.25.Bt
74.25.F-
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2012, 121, 4; 721-725
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
On the occasion of centenary of superconductivity discovery I recall some facts from the first period and attempts to understand the phenomenon. It turns out that most famous physicists of the first half of XX century have tried to solve the puzzle. Bardeen, Cooper and Schrieffer succeeded in 1957. The BCS theory successfully described all known facts and offered new predictions, which soon have been confirmed experimentally contributing to the widespread acceptance of the theory. It have found applications in nuclear physics, theory of neutron stars and cold atomic gases. The discoveries of new superconductors in the last thirty years show that simple BCS model is not enough to understand new unconventional superconductors. The studies of superconductors develop vividly and still fascinate new generations of physicists working in such diverse fields as material science and string theory.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies