Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biosensory elektrochemiczne - możliwości i ograniczenia komercjalizacji

Tytuł:
Biosensory elektrochemiczne - możliwości i ograniczenia komercjalizacji
Development of Commercially Successful Biosensors for Glucose
Autorzy:
Magner, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/142647.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego. Zakład Wydawniczy CHEMPRESS-SITPChem
Tematy:
biosensor elektrochemiczny
glukoza
cukrzyca
electrochemical biosensors
glucose
diabetes
Źródło:
Chemik; 2013, 67, 2; 105-110
0009-2886
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule opisano właściwości i warunki rozwoju biosensorów elektrochemicznych, na przykładzie biosensorów do oznaczania glukozy. Omówiono czynniki, które mają wpływ na handlowy sukces produkcji elektrochemicznych biosensorów glukozy na dużą skalę.

The development and characterization of electrochemical biosensors is described from the perspective of the development of biosensors for the determination of glucose. The factors that have influenced the large scale commercial development of electrochemical glucose biosensors are discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies