W pracy przedstawiono metody rafinacji odpadów tłuszczo-
wych. W części eksperymentalnej wykonano badania odbarwiania
i dezodoryzacji tłuszczy zwierzęcych utylizacyjnych, kategorii III
i oleju posmażalniczego.
The paper presents a method of refining waste fats. In the experimental stage of the study, decolourization and deodorizing tests on
waste animal fat classified as 3rd category and on used cooking oil
were performed.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00