Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kapilarne ogniskowanie izoelektryczne w analizie białek mleka

Tytuł:
Kapilarne ogniskowanie izoelektryczne w analizie białek mleka
Capillary isoelectric focusing in the analysis of milk protein
Autorzy:
Janiszewska, Daria
Szultka-Młyńska, Małgorzata
Pomastowski, Paweł
Buszewski, Bogusław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1413252.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Chemiczne
Tematy:
biokoloidy
elektroforeza kapilarna
izoelektryczne ogniskowanie kapilarne
białka mleka
biocolloids
capillary electrophoresis
isoelectric capillary focusing
milk proteins
Źródło:
Wiadomości Chemiczne; 2021, 75, 7-8; 943-957
0043-5104
2300-0295
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The analysis of milk and dairy products is essential during production, quality control, and understanding the factors that cause food allergies. Milk is one of many examples of biocolloids. Numerous studies show that capillary electrophoresis and capillary isoelectric focusing is an excellent tool for this type of analysis. In addition, the coupling of these techniques with other analytical methods such as MALDI-TOF MS or ESI-MS enables the improvement of the quality of analyzes, allows the separation of proteins close to the isoelectric point values. This short overview summarizes the possibilities of using electromigration techniques in the proteomic and microbiological analysis of milk and milk products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies