Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of Polyphenolic Compounds of Washingtonia robusta H. Wendl Extracts

Tytuł:
Determination of Polyphenolic Compounds of Washingtonia robusta H. Wendl Extracts
Autorzy:
Benahmed-Bouhafsoun, A.
Djebbar, H.
Kaid-Harche, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1402516.pdf
Data publikacji:
2015-08
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
88.20.dh
87.80.Qk
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2015, 128, 2B; B-465-B-466
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this study is to screen and to evaluate total amount of flavonoids and polyphenols methanolic extracts from Washingtonia robusta H. Wendl leaflets, rachis and roots. Washingtonia robusta leaflets and roots were powdered and subjected to extraction with 80% methanol solution and screened by various chemical tests and TLC studies. The total amounts of polyphenols and flavonoids were determined by the modified colorimetric method using the Folin-Ciocalteu reagent. Phytochemical analysis revealed the presence of flavonoids, tannins, coumarins and quinons. Alkaloids were not detected. In leaflets, the total amount of flavonoids is higher than in rachis and roots. However, the polyphenolic content is nearly the same in all parts of plant.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies