Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Calculation of the molar heat of formation of fatty acid triglycerides from the heat of combustion of vegetable oils

Tytuł:
Calculation of the molar heat of formation of fatty acid triglycerides from the heat of combustion of vegetable oils
Autorzy:
Jęczmionek, Łukasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1402363.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Tarnowie
Tematy:
vegetable oil
enthalpy
triacylglycerols
olej roślinny
entalpia
triacyloglicerole
Źródło:
Science, Technology and Innovation; 2020, 11, 4; 8-15
2544-9125
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The results of the research on estimation the molar heat of formation (enthalpy) of model triglycerides found in natural oils and fats are presented. In this work a calculation method and calorimetric one were used. It was found that combustion heat values determined by separate methods are comparable; their difference was a maximum of 155 kJ/kg, and thus was significantly lower than the tolerance for the calorimetric method according to PN 86/C-04062.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies