Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Production of Similar Fragments from the Glycine, Alanine, and Methionine Amino Acid Molecules under Low-Energy Electron Impact

Tytuł:
Production of Similar Fragments from the Glycine, Alanine, and Methionine Amino Acid Molecules under Low-Energy Electron Impact
Autorzy:
Romanova, L.
Tamuliene, J.
Vukstich, V.
Snegurskaya, T.
Papp, A.
Snegursky, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1402305.pdf
Data publikacji:
2015-07
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
34.50.Lf
34.90.+q
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2015, 128, 1; 15-24
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Production of the ionic fragments of the same chemical composition due to a low-energy electron impact on the glycine, alanine, and methionine amino acid molecules has been studied both experimentally and theoretically. The mass-spectrometric technique was applied to detect the above ionic fragments within the 1-720 a.m.u. mass range with the ± 0.25 a.m.u. resolution, while the density functional theory based theoretical approach allowed the relevant species to be identified and the mechanisms of their production to be clarified. A special attention has been paid to analysis of the geometrical structures of the molecules under study as well to finding the appearance potentials of their fragments with the accuracy of ±0.1 eV.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies