Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Recrystallization in Multilayer Al99.99/AlMg3 Laminates Prepared by Accumulative Roll-Bonding

Tytuł:
Recrystallization in Multilayer Al99.99/AlMg3 Laminates Prepared by Accumulative Roll-Bonding
Autorzy:
Cieslar, M.
Poková, M.
Zimina, M.
Veselý, J.
Bajer, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1402060.pdf
Data publikacji:
2015-10
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.40.Ef
81.40.Lm
61.72.Ff
81.40.-z
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2015, 128, 4; 487-490
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Composite multilayer sheets from Al/AlMg3 with 32 alternating layers of Al and AlMg3 were prepared by accumulative roll-bonding and their thermal stability was studied. Recrystallized 2 mm thick sheets of a commercial twin-roll cast AlMg3 alloy and high purity Al99.99 served as input materials. Electrical resistivity measurements were used for the integral monitoring of solute atoms distribution during annealing. Light optical microscopy was employed for the direct grain-size determination and recrystallization description. Post-mortem electron microscopy observations were performed on as-prepared and annealed specimens and they were combined with in situ heating electron microscopy in order to explain the observed annealing effects. A broadening of Al layers during annealing was observed and related to diffusion of magnesium.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies