Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Electrochemical Impedance Spectroscopy Studies of HF CVD Diamond Films

Tytuł:
Electrochemical Impedance Spectroscopy Studies of HF CVD Diamond Films
Autorzy:
Kowalska, M.
Fabisiak, K.
Wrzyszczyński, A.
Szybowicz, M.
Paprocki, K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1401916.pdf
Data publikacji:
2015-09
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.Uw
81.07.-b
78.66.-w
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2015, 128, 3; 447-451
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Diamond films were synthesized by a hot filament vapor deposition method using H₂/CH₄ gas mixtures. A Hioki impedance analyzer was used to study the dielectric properties of the deposited diamond films. The dielectric dispersion measurement yielded the real and imaginary parts of impedance of diamond films in the form of a Nyquist plot in a complex plane. The obtained results were fitted by using equivalent circuit which consists of three impedance (Z) components containing resistor R and capacitor C or constant phase element connected in parallel. The structure and quality of diamond films were analyzed by scanning electron microscopy and the Raman spectroscopy. The impedance measurements showed that concentration of non-diamond admixture has essential influence on electrochemical properties of diamond layers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies