Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes of topographic profile in dried valley bottom

Tytuł:
Changes of topographic profile in dried valley bottom
Autorzy:
Grzywna, A
Palys, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1401859.pdf
Data publikacji:
2000
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
soil degradation
physical property
chemical property
topographical profile
water erosion
melioration
soil change
Źródło:
Acta Agrophysica; 2000, 35; 85-92
1234-4125
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the present paper, on the basis of altitude measurements, changes of topographic profiles of a chosen dried valley in Elizowkaon the arable land were presented. Intensity of water erosion was also studied on the unprotected loess terrain for 40 years.On the average, 22 cm of mud deposited on the tested section of the valley bottom (total area of 1.28 ha) along 500 m of the water race line, with the average width of 25.ʹ6 m. In consequence, the local erosion basis was raised and the average inclination decreased slightly. Physico-chemical properties did not significantly change within 40 years and these factors are typical of deluvial soils with unshaped profile. Their partial improvement points to reduction and stabilisation of erosion processes. That phenomenon is associated with slight thaw water run-off and the lack of larger storm precipitation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies