Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Interaction of Acoustic and Thermal Modes in the Vibrationally Relaxing Gases. Acoustic Cooling

Tytuł:
Interaction of Acoustic and Thermal Modes in the Vibrationally Relaxing Gases. Acoustic Cooling
Autorzy:
Perelomova, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1400135.pdf
Data publikacji:
2013-04
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
43.35.Fj
43.35.Ed
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2013, 123, 4; 681-687
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The dynamic equation which governs an excess temperature associated with the thermal mode in vibrationally relaxing gas is derived. The nonlinear transfer of acoustic energy to the energy of the thermal mode in a relaxing gas causes slow variation of temperature with time. The final dynamic equation is instantaneous. All types of sound, including aperiodic, may be considered as an acoustic source of corresponding heating or cooling. The study considers sound with frequencies much larger than the inverse time of the thermodynamic relaxation. In the nonequilibrium regime, if standard attenuation is neglected, gas temperature decreases with time. Examples concern heating and cooling caused by periodic in time sound and an impulse. The influence of standard viscosity, thermal conductivity, and heat withdrawal is briefly discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies