Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Videofluoroscopic examination – study procedure with an assessment questionnaire

Tytuł:
Videofluoroscopic examination – study procedure with an assessment questionnaire
Autorzy:
Chmielewska, Joanna
Jamróz, Barbara
Gibiński, Krzysztof
Sielska-Badurek, Ewelina
Milewska, Magdalena
Niemczyk, Kazimierz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1400065.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Index Copernicus International
Tematy:
videofluoroscopy
VFSS
VFS
modified barium swallow examination
dysphagia questionnaire
MBS
deglutology
IDDSI
Źródło:
Polski Przegląd Otorynolaryngologiczny; 2017, 6, 1; 12-20
2084-5308
2300-7338
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this article, we proposed a questionnaire for assessment of videofluorscopic examination in patients with swallowing disorders. It was developed during years 2015 - 2016 by the Department of Otolaryngology at the Medical University of Warsaw. The main body of the form consists of 3 parts assessing the oral phase, the pharyngeal phase and the esophageal phase. The main column contains a list of specific symptoms with yes/no answers. There is a four-point scale assessing the severity of the disorders from 0 to 3, where 0 corresponds to clinically insignificant findings, 1- mild impairment, 2 - moderate impairment, and 3 – severe impairment. Other elements of the form include: basic demographic and nutritional data, assessment of the consistency and texture of ingested food, food texture recommended based on the evaluation acc. to the recommendations of the International Dysphagia Diet Standardization Initiative (www.iddsi.org), and therapeutic assessment before implementation of speech therapy. The questionnaire was prepared on the basis of Trinity College survey, own experience and literature data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies