Influences of Production Method and Minor Chemical Composition Changes on the Microstructure of the Alloy: $Fe_{62-x} Co_{10} Y_8 Mo_x B_{20}$ (where x=1 or 2)
Influences of Production Method and Minor Chemical Composition Changes on the Microstructure of the Alloy: $Fe_{62-x} Co_{10} Y_8 Mo_x B_{20}$ (where x=1 or 2)
In this work, the results of studies concerning the structure of polycrystalline and amorphous alloys are presented. The samples were produced in a single-step production process, using two different production methods, and under a protective argon atmosphere. The quenching speed of the molten alloy was different for each of the production methods. Samples were subjected to analysis using X-ray diffractometry, scanning electron microscopy, and computer tomography. It has been shown that the samples manufactured with a higher cooling rate feature an amorphous structure; On the other hand, the samples obtained using the method with the lower cooling speed consist of crystallites of three crystalline phases with sizes of the order of μm. The amorphous samples exhibited a varied fracture surface as well as an increase in the contribution of pores to their volume, in comparison to the samples obtained at the lower cooling speed.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00