- Tytuł:
-
Influence of roasting process on changes in content of selected mineral compounds in chocolates obtained from beans from different regions of the world
Wpływ procesu prażenia na zmiany zawartości wybranych związków mineralnych w czekoladach otrzymywanych z ziaren pochodzących z różnych regionów świata - Autorzy:
-
Urbańska, B.
Kowalska, H.
Łuba, M.
Kowalska, J. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/13925553.pdf
- Data publikacji:
- 2019
- Wydawca:
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Tematy:
-
mineral compound content
potassium
phosphorus
magnesium
iron
sodium
chocolate
cocoa bean
roasted product
analytical method
Ghana
Venezuela
Dominican Republic - Źródło:
-
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 2019, 597; 31-40
0084-5477 - Język:
- angielski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł