Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes in the Activation Energy of Radiation Defects in Strongly Defected Silicon Depending on the Type and Concentration of Dopant

Tytuł:
Changes in the Activation Energy of Radiation Defects in Strongly Defected Silicon Depending on the Type and Concentration of Dopant
Autorzy:
Węgierek, P.
Billewicz, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1382904.pdf
Data publikacji:
2014-06
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
61.72.uj
61.72.Cc
72.80.Ey
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2014, 125, 6; 1392-1395
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents the outcome of the research on alternating-current electric conduction in silicon doped with boron, phosphorus, and antimony of resistivities ρ=0.01 Ω cm and ρ=10 Ω cm, strongly defected by the implantation of $Ne^{+}$ ions (D=1.5 × $10^{14}$ $cm^{-2}$, E=100 keV). On the basis of results obtained for samples annealed at the temperature $T_{a}$=598 K and measured at the testing temperature $T_{p}$=298 K and frequency f=1 MHz it was possible to carry out an analysis of mechanisms of electric conduction depending on the type and concentration of dopant. Obtained results confirmed the occurrence of hopping conductivity mechanism in strongly defected semiconductors, which is typical for high frequency values.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies