Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

ESR Spectroscopy of Graphene with Adsorbed NaCl Particles

Tytuł:
ESR Spectroscopy of Graphene with Adsorbed NaCl Particles
Autorzy:
Karpierz, E.
Drabińska, A.
Bożek, R.
Kaźmierczak, P.
Wysmołek, A
Kamińska, M
Strupiński, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1376214.pdf
Data publikacji:
2014-11
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.ue
72.10.Fk
78.67.Wj
72.80.Vp
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2014, 126, 5; 1187-1189
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Due to its peculiar properties graphene is a good candidate for sensor materials. Therefore, it is important to study influence of different fluids on graphene layer. The presented studies showed pinning of NaCl microcrystals to graphene surface after immersing graphene in NaCl solution and subsequent careful rinsing with distilled water. The atomic force microscopy images revealed presence of many NaCl-related structures over 100 nm high on graphene surface. The electron spin resonance spectrum for magnetic field perpendicular to the graphene layer consisted of several lines originating from NaCl. The pinning of NaCl microcrystals resulted in increase of electron scattering, as confirmed by the Raman spectroscopy (the increase of intensity of D and D' bands) and weak localization measurement (the decrease of coherence length).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies