Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oversegmentation Methods for Character Segmentation in Off-Line Cursive Handwritten Word Recognition - An Overview

Tytuł:
Oversegmentation Methods for Character Segmentation in Off-Line Cursive Handwritten Word Recognition - An Overview
Autorzy:
Brodowska, Magdalena
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1373454.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Uniwersytet Jagielloński. Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Tematy:
recognition
segmentation
character
handwriting
cursive
overview
Źródło:
Schedae Informaticae; 2011, 20; 43-65
0860-0295
2083-8476
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Character segmentation (i.e., splitting the images of handwritten words into pieces corresponding to single letters) is one of the required steps in numerous off-line cursive handwritten word recognition solutions. It is also a very important step, because improperly extracted characters are usually impossible to recognize correctly with currently used methods. The most common method of character segmentation is initial oversegmentation – finding some set of potential splitting points in the graphical representation of the word and then attempting to eliminate the improper ones. This paper contains a list of popular approaches for generating potential splitting points and methods of verifying their correctness.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies