Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Prevention of malignancies through nutrition

Tytuł:
Prevention of malignancies through nutrition
Autorzy:
Szponar, L.
Respondek, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1372713.pdf
Data publikacji:
1996
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Tematy:
prevention
natural product
cancer
malignant cancer
epidemiology
vitamin
carbohydrate
malignancy
fat
food ration
microelement
food component
nutrition
protein
diet composition
nutritional habit
Źródło:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences; 1996, 05, 1; 3-16
1230-0322
2083-6007
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There is a rather widespread view that inadequate composition of diet, with respect to the content of certain natural products and presence of foreign substances in food rations, is a very important factor contributing to the occurrence and development of certain neoplasms. The opinions on this problem show a constant evolution. This review tries to provide a picture of the present state of knowledge on the effects of natural food components on the occurrence of neoplasms.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies