The influence of formulas based on ripening cheese protein enriched with soya isolate, sodium caseinate, DL-methionine, DL-tryptophan and demineralised whey proteins on selected indexes in rats was examined. Nutritional studies showed high biological value of proteins in formulas (PER from 2.66 to 3.28), particularly in those enriched with free amino acids (PER 3.28) or with whey proteins (PER 3.23). The value of proteins in formulas, varied but did not influence hematological indexes in rats. Their values were in the range regarded as physiologically normal. The T/N indices in the rat liver tended to decrease when the protein quality increased.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00