Tue content of particular glucosinolates in 4 kinds of cruciferous vegetables, i.e. white, red and savoy cabbage and Brussels sprouts was determined applying HPLC method. Twelve out of thirteen GLS identified were present in all the vegetables analysed except Brussels sprouts which contained also smaJI amounts of glucoerucin. Among aliphatic compounds sinigrin and glucoiberin dominated in all the vegetables and progoitrin in Brussels sprouts and red cabbage. Indole compounds made 30% to 40% oftotal GLS. Out of 4 indole GLS identified glucobrassicin occurred in greatest amounts in all the vegetables. Tue highest GLS concentration was found for Brussels sprouts (126.61 mg/g) and the lowest for red cabbage (26.50 mg/g).
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00