Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterization of Magnetosomes After Exposure to the Effect of the Sonication and Ultracentrifugation

Tytuł:
Characterization of Magnetosomes After Exposure to the Effect of the Sonication and Ultracentrifugation
Autorzy:
Molčan, M.
Hashim, A.
Kováč, J.
Rajňák, M.
Kopčanský, P.
Makowski, M.
Gojzewski, H.
Molokáč, M.
Hvizdák, L.
Timko, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1368025.pdf
Data publikacji:
2014-07
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.07.-b
75.60.-d
87.50.Y-
68.37.-d
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2014, 126, 1; 198-199
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Magnetosomes are intracellular organelles of widespread aquatic microorganisms called Magnetotactic bacteria. At present they are under investigation especially in biomedical applications. This ability depends on the presence of intracellular magnetosomes which are composed of two parts: first, nanometer-sized magnetite $(Fe_{3}O_{4})$ or greigite $(Fe_{3}S_{4})$ crystals (magnetosome crystal), depending on the bacterial species; and second, the bilayer membrane surrounding the crystal (magnetosome membrane). The magnetosomes were prepared by biomineralization process of magnetotactic bacteria Magnetospirillum Magnetotacticum sp. AMB-1. The isolated magnetosome chains (sample M) were centrifugated at speed of 100000 rpm for 4 hours (sample UM) and sonicated at power of 120 W for 3 hours (sample SM), respectively. The prepared suspensions were investigated with respect to morphological, structural and magnetic properties. The results from scanning electron microscopy showed that isolated chains of magnetosomes were partially broken to smaller ones after ultracentrifugation. On the other hand the application of the sonication process caused the formation of individual magnetosomes (unordered in chain). These results were confirmed by coercivity and magnetization saturation measurements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies