Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Annealing Time on Structure of $Fe_{72.5}Cu_{1}Nb_{2}Mo_{2}Si_{15.5}B_{7}$ Alloy

Tytuł:
Effect of Annealing Time on Structure of $Fe_{72.5}Cu_{1}Nb_{2}Mo_{2}Si_{15.5}B_{7}$ Alloy
Autorzy:
Nemcová, V.
Girman, V.
Hrabčáková, V.
Michalik, Š.
Bednarčík, J.
Almáši, M.
Sovák, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1367403.pdf
Data publikacji:
2014-07
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
61.05.cp
61.46.Hk
61.05.J-
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2014, 126, 1; 116-117
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The process of a primary crystallization of the $Fe_{72.5}Cu_{1}Nb_{2}Mo_{2}Si_{15.5}B_{7}$ alloys was investigated by differential thermal analysis (DTA), x-ray diffraction (XRD) and transmission electron microscopy (TEM). Amorphous ribbons were isothermally annealed for 0.5, 2, 6, 30 and 150 minutes at 520 °C. Both, the XRD and TEM study showed that the level of devitrification of the sample increases with the annealing time. The above mentioned techniques confirmed the presence of the nanocrystalline grains of the $Fe_{3}Si$ phase and enable us to study the evolution of the identified phase.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies