Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A Structural Characterization of GaAs MBE Grown on Si Pillars

Tytuł:
A Structural Characterization of GaAs MBE Grown on Si Pillars
Autorzy:
Frigeri, C.
Bietti, S.
Scaccabarozzi, A.
Bergamaschini, R.
Falub, C.
Grillo, V.
Bollani, M.
Bonera, E.
Niedermann, P.
von Känel, H.
Sanguinetti, S.
Miglio, L.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1361238.pdf
Data publikacji:
2014-04
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.Ea
81.16.Rf
61.72.Ff
61.72.Lk
61.72.Nn
68.37.Lp
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2014, 125, 4; 986-990
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Growth on deeply patterned substrates, i.e. on pillars instead of a continuous substrate, is expected to be very promising to get crack free epilayers on wafers without any bowing. We report here on a structural investigation of GaAs MBE deposited on patterned (001) offcut Si, consisting of pillars 8 μm high and 5 to 9 μm wide, to check mostly the behaviour of the threading dislocations. It is found that only very rarely they propagate up to the GaAs top that will serve as active region in devices. Twins were also detected which sometimes reached the topmost part of GaAs. However, as twins have no associated dangling bonds, they should not be electrically active. Rare antiphase boundaries exist at the interface, hence not harmful for device operation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies