Wybrane problemy żywieniowe w turystyce aktywnej przedstawione na przykładzie żeglarstwa morskiego Selected nutrition problems in active tourism presented on example of offshore sailing
Many years of personal experience in practicing various forms of active tourism led the
authors to believe in the exceptional importance of proper nutrition in achieving planned
journey destination. The specificity of sailing, the conditions for its practicing, influenced
the choice of an offshore sailing trip as a form that best reflects the complexity of a studied
problem. The aim of the study was therefore to indicate nutritional deficiencies in the
preparation and execution of the seven-day sailing trip on the Baltic Sea and put forward
proposals for rational nutrition recommendations. During the trip, observations of nutrition
practices (direct observation – overt) were made, and then the consumed meals were
studied with the aid of the programme for the food products nutrition values analysis (Dietetyk
2012). The obtained results were compared with the nutrition standards. On this
basis, the major nutrition problems were defined, comprising mainly of an excessive use of
highly processed convenience food. Utilitarian value of this work is to indicate the proper
ways of nutrition.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00