Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kierunki rozwoju biodegradowalnych materiałów skrobiowo-poliuretanowych

Tytuł:
Kierunki rozwoju biodegradowalnych materiałów skrobiowo-poliuretanowych
Directions in development of biodegradable starch - polyurethane materials
Autorzy:
Kugler, Sz.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1287233.pdf
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego. Zakład Wydawniczy CHEMPRESS-SITPChem
Tematy:
materiały skrobiowo-poliuretanowe
biodegradowalność
nanokompozyt
starch - polyurethane materials
biodegradability
nanocomposite
Źródło:
Chemik; 2010, 64, 7-8; 531-538
0009-2886
Język:
wiele języków
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono przegląd najnowszych kierunków badań w zakresie polimerów skrobiowo-poliuretanowych. Omówiono przeprowadzone w ostatniej dekadzie wybrane procesy modyfikacji skrobi, otrzymywania materiałów skrobiowo-poliuretanowych oraz zastosowane metody badawcze, a także potencjalne kierunki zastosowań polimerów skrobiowo-poliuretanowych.

This article contains review of the newest research results in the starch-polyurethane polymers. It includes description of the selected starch modification processes and manufacture of starch-polyurethane materials, performed in the last decade. Moreover, methods of evaluation and potential applications of these polymers have been described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies