Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A comparative study on effects of reflective mulch as an alternative to some other preharvest applications to improve phenolic compounds profile and anthocyanin accumulation of cv. Syrah wine grape (V. vinifera L.)

Tytuł:
A comparative study on effects of reflective mulch as an alternative to some other preharvest applications to improve phenolic compounds profile and anthocyanin accumulation of cv. Syrah wine grape (V. vinifera L.)
Autorzy:
Kok, D.
Bal, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/12701389.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Źródło:
Acta Scientiarum Polonorum. Hortorum Cultus; 2020, 19, 4; 87-93
1644-0692
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In today’s modern viticulture, reflective mulches and summer pruning practices are remarkable tools that may facilitate grape growers to increase yield and improve the grape quality. This study aimed to assess how reflective mulch application (RM) affects components of phenolic compounds and anthocyanin of cv. Syrah the compared to other preharvest applications such as basal leaf removal application (BLR), foliar proline application (PRO) and their various combinations, including applications of basal leaf removal + proline (BLR+PRO), basal leaf removal + reflective mulch (BLR+RM), proline + reflective mulch (PRO+RM) and basal leaf removal + proline + reflective mulch (BLR+PRO+RM). The study findings demonstrated that reflective mulch application (RM) may considerably enhance light distribution in the canopy of grapevine by increasing reflected light from the ground. In the current study, it was observed that combined applications had significant roles on improving yield and quality characteristics. In terms of total phenolic compounds content, the highest values were obtained from applications of BLR+RM and PRO+RM. Moreover, all applications had a rise to crucial increases in total anthocyanin content of cv. Syrah wine grape when the compared with C application.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies