Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Trace Elements in Consumer Plants

Tytuł:
Trace Elements in Consumer Plants
Autorzy:
Wiater, Józefa
Wojciula, Ada
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/125474.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
heavy metals
vegetables
fruits
bioaccumulation
soils
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2019, 20, 10; 252-256
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this study was to estimate the content of trace elements (Zn, Cu, Cr, Cd, Pb) in soils and consumer plants grown under and without the influence of traffic. The species such as lettuce, raspberry, beetroot, apple, carrot, chives and onion were selected for the study. The samples were mineralized and the heavy metal content in plants and soils was determined by means of atomic absorption spectrometry. The content of heavy metals in the soil from municipal allotments was higher than in the soil from the Saniki Colony. For both samples, the permissible soil content was not exceeded. The amount of trace elements in plants varied depending on species, but the place of vegetables and fruits origin was also important. Most of trace elements occurred in larger amounts in the plants from allotments, and in smaller amounts in the plants from Saniki Colony.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies