Departure from waste storage and maximisation of its utilization is currently the basis of modern waste management. This is favoured by the requirements defined in numerous legal instruments, including both EU directives and local regulations of member states. This also applies to organic waste, especially kitchen waste, which, with adequate education of the public, may constitute waste resources of very good quality to produce e.g. vermicomposts. It is very important, since soils of most European countries require continuous supply of organic matter to replenish humus and nutrients for the plants. The paper describes current trends in the production of kitchen organic waste. Since such waste has been vermicomposted for many years, advantages of this biotechnology have been presented and features of the produced vermicomposts have been characterised.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00