Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Impact from Counterion Nature on Current Transfer Through Structural Fragments of Sulphocationic Resin

Tytuł:
Impact from Counterion Nature on Current Transfer Through Structural Fragments of Sulphocationic Resin
Autorzy:
Malovanyy, Myroslav
Kononenko, Natalia
Demina, Olga
Petrushka, Kateryna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/124840.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
ion-exchange resin
counter-ions
extended three-wire model
conductivity
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2019, 20, 3; 7-12
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The parameters of an extended three-wire model of ion-exchange materials conductivity, which characterize the current particles flowing through various structural fragments of the ion exchanger, were calculated based on the concentration dependence of the sulphocationite KU-2 resin electrical conductivity in electrolyte solutions of different nature. It was shown that most of the current in the resin is transferred through the channel with a consecutive arrangement of conducting gel and solution phases, regardless of the counterion nature. The differences in model parameters for the resin in the salt and proton form, related to the specific mechanism of proton transfer, confirmed the adequacy of the applied approach to the estimation of the counterion nature effect on the current transfer in resin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies