Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Gravimetric Evolution During Sewage Sludge Biostabilization

Tytuł:
Gravimetric Evolution During Sewage Sludge Biostabilization
Autorzy:
Posligua, P.
Peñaherrera, M.
Villegas, E.
Banchón, C.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/124697.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
pathogens
biosolids
sewage
mesophilic
anaerobic
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2018, 19, 5; 76-85
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sewage sludge is a by-product in the wastewater treatment and is an inherent hazardous issue because of the pathogenic contamination of natural resources. Therefore, in this study, domestic sludge was treated with premontane forest soil, macronutrients, and also pasteurization to reduce the content of volatile solids and pathogens. The best biostabilization treatment using premontane forest soil and pasteurization obtained a volatile solids reduction of 87% according to the environmental regulations, in which a biosolid is stable in a range of 38% of volatile solids reduction. In less than 30 days in a mesophilic range, the coliform count was reduced up to 71% when using forest soil and pasteurization. Thus, a biosolid-class B was obtained using gravimetric means as a platform to promote fast quality control.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies