Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Reactive Materials on the Content of Selected Elements in Indian Mustard Grown In Cr(VI)-Contaminated Soils

Tytuł:
Effect of Reactive Materials on the Content of Selected Elements in Indian Mustard Grown In Cr(VI)-Contaminated Soils
Autorzy:
Radziemska, M.
Mazur, Z.
Fronczyk, J.
Jeznach, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/123845.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
chromium
Indian mustard
macroelements
soil
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2016, 17, 2; 141-147
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Reactive materials represent a promising agent for environmental co-remediation. The research was aimed to determine the influence of hexavalent chromium in doses of 0, 25, 50, and 150 mg Cr(VI).kg-1 of soil as well as zero valent-iron, and lignite additives on the content of macroelements in the Indian mustard (Brassica juncea L.). The average accumulation of the analysed elements in Indian mustard grown in Cr(VI) contaminated soil were found to follow the decreasing order Mg>Na>P>Ca>K. Soil contamination at 150 mg Cr(VI).kg-1 of soil led to the highest increase in magnesium, calcium, sodium, and potassium content in Indian mustard. The application of zero-valent iron had a positive influence on the average Na and K content of the tested plant. The application of lignite had a positive influence on the average magnesium, sodium and calcium content in the above-ground parts of the studied plant. In the non-amended treatments (without reactive materials), the increasing rates of chromium (VI) had an explicitly positive effect on the content of phosphorous and sodium in Indian mustard.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies