Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Advanced oxidation processes for food industrial wastewater decontamination

Tytuł:
Advanced oxidation processes for food industrial wastewater decontamination
Autorzy:
Krzemińska, D.
Neczaj, E.
Borowski, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/123725.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
advanced oxidation process
wastewater
food industry
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2015, 16, 2; 61-71
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
High organic matter content is a basic problem in food industry wastewaters. Typically, the amount and composition of the effluent varies considerably. In the article four groups of advanced processes and their combination of food industry wastewater treatment have been reviewed: electrochemical oxidation (EC), Fenton’s process, ozonation of water and photocatalytic processes. All advanced oxidation processes (AOP`s) are characterized by a common chemical feature: the capability of exploiting high reactivity of HO radicals in driving oxidation processes which are suitable for achieving decolonization and odour reduction, and the complete mineralization or increase of bioavailability of recalcitrant organic pollutants.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies