Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The queueing system M2X/M/n with hysteretic control of the input flow intensity

Tytuł:
The queueing system M2X/M/n with hysteretic control of the input flow intensity
Autorzy:
Zhernovyi, Y.
Kopytko, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/122868.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Politechnika Częstochowska. Wydawnictwo Politechniki Częstochowskiej
Tematy:
multi-channel queueing system
batch arrival of customers
hysteretic control of the input flow intensity
stationary characteristics
Źródło:
Journal of Applied Mathematics and Computational Mechanics; 2014, 13, 1; 149-161
2299-9965
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We consider a multi-channel queueing system with unlimited queue and with exponentially distributed service time and the intervals between the arrival of customers batches, which uses a hysteretic control mechanism of the input flow intensity. The system receives two independent flows of customers, one of which is blocked in an overload mode. An algorithm for finding the stationary distribution of the number of customers and stationary characteristics (the mean queue length, the mean waiting time in the queue, the probability of customers loss) is proposed. The obtained results are verified with the help of a simulation model constructed with the assistance of GPSS World tools.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies