Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Competition in commercial banks in Poland – analysis of Panzar-Rosse H-statistics

Tytuł:
Competition in commercial banks in Poland – analysis of Panzar-Rosse H-statistics
Autorzy:
Świtała, Filip
Olszak, Małgorzata
Kowalska, Iwona
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1203980.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Uniwersytet Warszawski. Wydawnictwo Naukowe Wydziału Zarządzania
Tematy:
competition intensity
marginal costs
contestabily
banking industry
Źródło:
Faculty of Management Working Paper Series; 2013, WPS 4/2013; 1-28
2300-4371
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper aims to find out how intense is the competition in Polish commercial banks loan market. Using Panzar – Rosse H-statistics and applying several estimation techniques (GLS, one-step GMM and two-step GMM) we find that this intensity is sensitive to the estimator applied. Upon analysis of results, one can conclude that competition evolves differently across years in Poland. In some years, competition was relatively high, as the H-statistics reached the level of 0.75, which is relatively close to perfect competition. In other years it gradually decreased reaching its bottom line in 2010, and took upward trend in 2011 and 2012. Generally, the values of our competitive environment measure indicate at monopolistic competition in Poland.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies