Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Internacjonalizacja przedsiębiorstwa poprzez franczyzę na przykładzie Yves Rocher

Tytuł:
Internacjonalizacja przedsiębiorstwa poprzez franczyzę na przykładzie Yves Rocher
Yves Rocher Company as Example of Internationalization Through Franchising
Интернационализация предприятия путем франшизы на примере Yves Rocher
Autorzy:
Jamróz-Ligęza, Alina
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1195376.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Tematy:
франшиза
интернационализация
Yves Rocher
franchisor
internationalization
ranchising
franczyza
internacjonalizacja
Źródło:
Edukacja Ekonomistów i Menedżerów; 2014, 31, 1; 111-123
1734-087X
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł ukazuje franczyzę jako formę internacjonalizacji przedsiębiorstw na przykładzie francuskiego przedsiębiorstwa kosmetycznego Yves Rocher. W części teoretycznej artykułu przedstawiono formy i rodzaje internacjonalizacji przedsiębiorstw oraz scharakteryzowano podstawowe założenia systemu franczyzowego. Główną formą wypowiedzi zastosowaną w tej części artykułu jest streszczenie. Jest to forma wypowiedzi zapewniająca literalny przekaz podstawowych treści zawartych w tekstach źródłowych. W części empirycznej pracy dokonana została syntetyczna analiza koncernu Yves Rocher, wynikająca z toku prowadzonych rozważań teoretycznych dotyczących systemu franczyzowego.

The article discusses franchising as a method of internationalization. Based on the theory, the author shows a practical approach to franchising through a real case study. The theoretical part touches on different forms of internationalization and also on basic foundation of franchise system. In the empirical part the author briefly characterizes the Yves Rocher company and their influence on the franchise system.

Статья показывает франшизу как форму интернационализации предприятий на примере французского косметического предриятия Yves Rocher. В теоретичесой части статьи представлены формы и виды интернационализации предприятий, а также охарактеризованы основные положения франшизной системы. Главной формой высказывания, примененной в этой части статьи, является изложение. Это форма описания, обеспечивающая точную передачу мыслей, содержащихся в первоисточниках. В эмпирической части работы проводится синтетический анализ концерна Yves Rocher, вытекаюший из хода проводимых теоретических рассуждений, касающихся франшизной системы.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies