Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Combined effects of thermal radiation and Hall current on MHD Casson nanofluid exerted by peristaltic transport

Tytuł:
Combined effects of thermal radiation and Hall current on MHD Casson nanofluid exerted by peristaltic transport
Autorzy:
Asha, S. K.
Hadapad, Chandrashekhar
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1193365.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Hall current
MHD
nanofluid
peristaltic transport
thermal radiation
Źródło:
World Scientific News; 2021, 155; 1-22
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present work intends to analyse the MHD Casson nano fluid inside an asymmetric channel. The equations governing the fluid flow admit both Thermophoresis and Brownian motion alongside thermal radiation. We acquired closed form analytical solutions for temperature, axial velocity, nanoparticle concentration and pressure gradient profiles. The ascendency of governing parameters like thermal radiation parameter, thermophoresis, Brownian, Hartmann number and Hall parameter on dimensionless temperature, concentration and pressure gradient profiles have been explained in detailed manner with the aid of plots and table. The prevailed results in this article are verified with prior available literature for specific cases and they are in good agreement.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies