Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study the Radiation Time Effect of Synthesis Silver Nanoparticles by Photo Reduction Method

Tytuł:
Study the Radiation Time Effect of Synthesis Silver Nanoparticles by Photo Reduction Method
Autorzy:
Abdullah, H. l.
Kadhim, K. J.
Hilal, I. H.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1192092.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
silver nanocolloids
AFM
photo reduction
Źródło:
World Scientific News; 2016, 37; 220-231
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Highly stable dispersion of nanosized silver nanoparticles were prepared by the reduction of silver salt (silver nitrite - AgNO3 ) by photo reduction methods UV-lamps. The irradiation time from 6 min. to one hour effects on the morphology of dispersed silver nanoparticles were studied. The formation of silver nanoparticles characterized by means of ultraviolet-visible spectroscopy, X-ray diffraction spectroscopy and transmission electron microscopy (AFM). During the preparation of observed that the color of dispersion gradually changed from white, yellow, orange, brown finally dark brown by changing with irradiation time, it is also the acidic solutions (PH) have decreased by increasing the duration of irradiation in addition to get different nanoparticles size lies between (33.988-93.175) nm.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies