The basics of convection, mechanical, hydraulic and bubbling mixing used in methane fermentation technologies are discussed. The impact of the intensity of mechanical mixing on the quality and quantity of biogas as well as the course of the fermentation process was evaluated. The influence of the paddle agitator speed rate on quasi-continuous fermentation was investigated. Fermentation was carried out under mesophilic conditions with a hydraulic retention time of 21 days. A 10% increase in biogas production was observed with the increase of the speed of mixing from 60 to 70 min-1 without a significant change in the composition of biogas and other process parameters.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00